Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pills on Sand //15.07.2006//Dzika Plaża w Masłońskim k. Poraja [nieaktualne]  (Przeczytany 1021 razy)
kosa351
Groźny Admin
Stary wyga

Siała baba mak

kosa351@gmail.com
Zobacz profil WWW
« : Lipiec 14, 2006, 08:52:06 »

Dzika Plaża w Masłońskim k. Poraja
15lipca w Masłońskim nad zalewem Poraj odbedzie sie pierwszaz serii imprez plenerowych zaspokająca rozne gusta muzyczne.

Od godziny 16 wystapią:
Promila ( dance hall , ragga)
Rabunek sumienia ( Hip hop freestyle)
Nayce Crew ( breakedance show)

od 19 rozpocznie sie czeęść elektroniczna
-House & Progresive
Da Lime (C4 Czstochowa)
Zibi m (C4 czestochowa)

-Techno & Schranz:
Vamo (Bełchatów)
Simon Jim (libiąz)
Luke ( libiąż)
She*shu (czestochowa)
Fuse (esef)
Steeler (esef)
Bart One (Łazy)

-Drum'n'Bass
Dark Side (czestochowa)

Mimo iz Masłońskie jest znanym w świecie kurortem wypoczynkowym zapewne wielu nie wie jak tam dotrzec... a wiec wsiadamy w pociag relacji CZestochowa-Katowice i wysiadamy zaraz za miescina zwaną Porajem.
dla nie znających tych okolic zamieszczamy linka do mapki pokazujacej jka dotrzec na miejsce biby z PKP

mYnYmalna prawda

Cryseek
Special Member
Użytkownik

czysta technika czyni zawodnika

236686809 551559
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Lipiec 15, 2006, 03:27:47 »

drum n bass Uśmiech jak ja to lubie Uśmiech ehhhhhhh te bity...

kosa351
Groźny Admin
Stary wyga

Siała baba mak

kosa351@gmail.com
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2006, 01:26:52 »

no i już po bibie. Myślę, że jak Vamo się pojawi napisze jak było :|

mYnYmalna prawda

vamo
Newbie
*

8624203
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2006, 09:18:57 »

W droge wyruszyłem o godz 17 tak jak uwarunkowanie od pracy pozwalało.
Zgodnie z założeniem organizatorów miało mieć miejsce już od godzin popołudniowych .Kiedy już dotarłem do miejscowości Poraj  odnalezienu właściwego miejsca pomogła mnie lokalna społeczność . Mimo tego jak przystało już z samej nazwy dzika plaża dotarcie do miejsca przeznaczenia nie było tak łatwym osiągnięciem. Kiedy już cel podróży został osiągnięty okazało się że miejscem jest całkiem sympatyczny budynek z zadaszeniem dla klijentów mogących rozkoszować się napojami chłodzącymi i energetycznymi . z blatu jednego ze stolików urzadone został centrum dowodzenia dżwiękiem . i o dziwo po raz pierwszy zdarzyło mnie się spotkac z tak dobrej jak na warunki ogólno dostępne sprżetem.
Adaptery vestaxa tu już było zaskoczenie że nie są to pokrewne repliki technicsów fakt tu miało bardziej za główny motyw ze właścicielem ich był dj związany z kulturą rap i  dużo posiadał battle breaków  którymi właśnie na samym starcie pobudzał publikę.
Wystąpiły problemy pomiędzy organizatorami i grającymi przed imprezą bo ulotki były niedokończone a nagośnienie też nie było w pałni zadawalające.Jednak przy pomocy okolicznych kontaktów udało sie kryzys zatrzymać i już ok 19 ruszyło w pełni mocy sprzętu.Przesunęło się bardzo z line upem i na początku freestyle i raperki jednak publika domagała sie klubówki wtedy głowny organizator (sory za ksywy nie byłem w stanie każdego zapamiętac po raz 1 miałem z nimi styczność) zacząl pobuudzać czystymi brzmieniami techno (czytaj właściwe określenie techno nie stupid house z dyskotek jeżeli jesteś laikiem) z delikatnymi elementami acidu.Publika reagowała bardzo sympatycznie jednak jak na kurortowe party przystało okazało się że przybyła publiczność w bardzo małym stopniu miała kiedykolwiek styczność z czysto technicznymi brzmieniami.
Mimo tego reagowała sympatycznie fakt uśmiałem się jak wiejskie śnury z dyskotek poruszani byli dźwiękami acidu jednak po cześci zostanie im utwierdzone przekonanie o energi bijącej z mniej komercyjnych imprez. Po nim zastępowali kolejni i też starając się w danej stylistyce jeden z grających zapodał breakbeat i electro housy . co do mojej osóbki zapowiedziałem organizatorom że będę grał dopiero jak się udzielą panowie którzy określali iż każdy z nich zapowiadał się że ciężko gra.
Fakt przede mną zargał osobnik który został zobligowany do podkręcenia prędkości podczas swoich ostatnich 15  minut do tego co osiąga na pichach http://www.deepsounds.pl/images/smiley/frown.gif :|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|
Kiedy o godzinie 2:00 wstąpiłem za decki i playerki nie było już zmiłuj się kto pozostał na parkiecie z przypadkowej publiki szybko obierał drogi do mejsc spoczynki najbardziej wytrwali partyzanci pozostali na danceforze i baunsowali równo http://www.deepsounds.pl/images/smiley/grin.gif  końcówke poświęciłem własnym produkcją. Po skończonym secie ludzie chcieli jeszcze bis jednak obligował nas czas na lineupie po mnie zagrał koleżka co posiadał praktycznie same bootlegi z serii schranz czyli spod dłoni borisa s (pozdrawiam go w tym miejscu) na sam koniec po wszystkich uczestnikach nad samym świtem poderwałem jeszcze ostatnich wytrwałych bądź wypoczętych uczestników housami a później progressivami piękny widok jest wschodzącego słoneczka przy rozmytych brzmieniach wydobywających się już o wiele ciszej niż cała noc była tak aby można było jeszcze usłyszeć świergot ptactwa które sie pobudza do życia. Czas było na posprżatanie  popakowanie sprzętu wymianę kontaktów. Przepraszam za brak stylistyki piszę to na szybko także brak interpunkcji jednak zmęczenie daje się we znaki po pracy i tejże temperaturze.
Do zobaczenia 4 sierpnia na wawrzkowiźnie mimo też znanych kulisowych informacji zagram tam z czego się wnioskuje z plakatu ma być bassowa impreza Mrugnięcie

kosa351
Groźny Admin
Stary wyga

Siała baba mak

kosa351@gmail.com
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2006, 09:39:07 »

no wawrzkowizna będzie, choć zastanawiam sie bo 4 zaczyna się audio river.
Pytanie czy było dużo osób?? 100, 200 a może 50?? w tym pewnie 80% przypadkowoych urlopowiczów Uśmiech

mYnYmalna prawda

vamo
Newbie
*

8624203
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2006, 09:45:38 »

Było ok 150 osób może nawet i z 200 się przewinęło bo w końcu jak się dowiedziałem było to jedną z nielicznych imprez w okolicach. A czasu było wiele oraz przypadkowych przyjezdnych na wawrzkowiźnie będą same przypadkowe osoby bo pokolenie basowe wyjechało po innych krajach młode pokolenie nie czuje tego klimatu bo w koncu są zamulani dyskotekami.

kosa351
Groźny Admin
Stary wyga

Siała baba mak

kosa351@gmail.com
Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2006, 09:58:32 »

wawrzkowizna to będzie zlepek kultur i pokoleń. Pewnie są przekonani, że będzie dyskoteka pana dżeka. Jednak nie róbmy off topa - temat od wawrzkowizny jest   tutaj

mYnYmalna prawda

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: